Община Асеновград обобщава COVID обстановката в Асеновградско към 08.07.22 г.

...
Община Асеновград обобщава COVID обстановката в Асеновградско към 08.07.22 г.
Коментари Харесай

Общинският щаб по коронавирус: Наблюдава се увеличаване броят на заразените в Асеновград

Община Асеновград обобщава Коронавирус ситуацията в Асеновградско към 08.07.22 година По мотив увеличаващите се случаи на ковид бе извършено съвещание на Общинския действен щаб. Кметът на града и ръководител на щаба лекар Христо Грудев стартира с това, че още веднъж предстоят сложни моменти за всички хора, само че човечеството отново ще надделее и ще оцелее.

" Целта на това съвещание е да ангажираме вниманието, както на членовете от щаба, по този начин и на жителите, като цяло. В момента всички деца са във почивка, което е причина да има закъснение на процеса. Позитивното в тази ситуация е, че човечеството, най-общо, и в частност страната и нашата община са готови за това, което ни следва, за разлика от 2019 година когато беше началото на Коронавирус вълната. Тогава нямахме информация против какво сме изправени. Освен това, все още се работи и върху ваксина, която да покрие и ковид, и грипния вирус. За страдание, както споделиха учените първоначално, би трябвало да свикнем да живеем с COVID-19 и последователно той ще се трансформира в част от нашето всекидневие ".

С това изявление лекар Грудев откри съвещанието на Общинския действен щаб за предварителна защита и битка с ковид. Кметът напомни, че всеки човек би трябвало да съблюдава добра персонална хигиена, както и отдалеченост по отношение на близките.

Според данни на РЗИ - Пловдив, от 27.06.22 година до 07.07.22 година са регистрирани 49 случая на инфектирани с ковид поданици на територията на Асеновград. До преди този момент, заболелите от COVID-19 са били по към четирима-петима на седмица. От общия брой (49 души), шест-седем са били приети в болница, а всички останали са сложени под домашна карантина.

От РЗИ - Пловдив показват, че има и доста болни, които са със признаци и недоволства, само че не си вършат проучвания в болница, а се откриват с проби от аптеките. По този метод персоналните лекари назначават лекуване, само че на инфектираните не се постанова карантина.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР