Община Асеновград кандидатства с работен проект и строително разрешение пред

...
Община Асеновград кандидатства с работен проект и строително разрешение пред
Коментари Харесай

Търсят пари за нов асансьор в Дома за възрастни с увреждания

Община Асеновград кандидатства с работен план и строително позволение пред Фонд Социална Закрила за „ Доставка и монтаж на профилиран асансьор за Дом за възрастни хора с физически увреждания”. Проектът е с бюджет на стойност 50 000 лв. с Данък добавена стойност. От тях 45 000 лв. се обезпечават от Фонда, а 5000 лв. е съфинансирането от община Асеновград.

Съществуващият в Дома асансьор е инсталиран през 1996 година и все още е мощно амортизиран. Често се постанова да бъде ремонтиран, като аварийни елементи се намират все по-трудно. Ежедневната му употреба обаче не може да бъде спряна. Голяма част от жителите на дома прекарват доста време в стаите и леглата си заради спецификата на уврежданията си. Достъпът до дворното пространство на дома е доста значимо за психическото положение на потребителите, изключително в изискванията на пандемия и затварянето на институцията за гости.

Реализирането на плана ще способства доста за реализиране на главната цел на услугите. А точно: потребителите да подобрят опциите си да водят по-самостоятелен и по-пълноценен метод на живот; да се усещат по-независими и при опция да бъдат реинтегрирани в общността.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР