Община Асеновград и структурата на Българския червен кръст (БЧК) в

...
Община Асеновград и структурата на Българския червен кръст (БЧК) в
Коментари Харесай

Събират дрехи и електроуреди за БЧК в Асеновград

Община Асеновград и структурата на Българския червен кръст (БЧК) в града провеждат взаимна акция за събиране на облекла и текстилни произведения. Паралелно с това, ще се организира и акция за депониране на непотребни за семействата електроуреди. И облеклата, и техниката ще се събират на паркинга на ДИП – България в Асеновград този петък, 21-ви май. Изискване към облеклата - да са сложени в найлонови торби и да са добре затворени. Могат да бъдат излъчени и непокътнати пердета, завивки, чанти, колани и обувки.

Годните за приложимост облекла ще бъдат добавени към основания спешен запас за подкрепяне от БЧК на потърпевши при бедствия и повреди хора. Ще се правят и целеви дарения за нуждаещи се. Текстилните произведения, които не могат да бъдат употребени за тази цел, ще се рециклират. Дрехи всеки може да занесе на оповестения пункт във времето от 08:00 ч. до 16:00 ч.

Уреди пък ще се одобряват от 10:00 ч. до 14:00 ч. Изискване към техниката, която ще бъде депонирана, е да не се предават тонер касети, луминисцентни лампи, батерии и акумулатори. Електроуредите не би трябвало да са с нарушена целокупност или да се предават единствено елементи от тях. Временният пункт ще приема и бяла, и черна техника. Извозването на излезлите от приложимост електроуреди ще се извърши от профилирана компания, която ще ги придвижи на своя площадка, и поема ангажимент същите да бъдат рециклирани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР