Община Асеновград и Ротари клуб отново в съвместна инициатива. Започва

...
Община Асеновград и Ротари клуб отново в съвместна инициатива. Започва
Коментари Харесай

Създават парково пространство с детски кът в кв. 36 на Асеновград

Община Асеновград и " Ротари клуб " още веднъж в взаимна самодейност. Започва облагородяване и отделяне на парково пространство, зона за игри, озеленяване и създаване на детска площадка в кв. 36 (до стадион " Шипка " ) в града.
 
В региона няма зелени площи и уреди за деца и по тази причина основателите са решили да осъществят тази своя концепция точно там. Кварталът е новооснован, само че към този момент там живеят доста млади фамилии. Теренът, на който ще се построи парковата зона, е с обща повърхност от към 600 кв. м. и е общински.
 
 Теренът за парковото пространство Теренът за парковото пространство Източник: Община Асеновград
Детската площадка ще се проектира и финансира от община Асеновград, след приемане на бюджет 2023 година Останалата част от облагородяването ще се извърши с непринуден труд и лични средства от " Ротари клуб ", с материални дарения от разнообразни локални компании, както и от всички, които имат опция и предпочитание да се включат и да оказват помощ за реализиране на идеята.
 
Общината ще обезпечи и култивиран пейки, кошчета за боклуци, кашпи, дървета и сезонни цветя. Амбицията на основателите е до 01.06.23 година - Денят на детето - новата облага да бъде в приключен тип.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР