Община Асеновград и местния общински съвет извършиха проверки относно сигнал

...
Община Асеновград и местния общински съвет извършиха проверки относно сигнал
Коментари Харесай

Получи ли строителен бизнесмен лични данни на борци срещу кариера в Асеновградско?

Община Асеновград и локалния общински съвет направиха инспекции по отношение на сигнал на цивилен деятели за възможен теч на персонални данни. Както медията ни към този момент заяви, трите дами, учредили инициативния кометите за битка против кариерата в Горнослав, показаха терзание, че някой е изнесъл конфиденциална информация за тях до вложителя „ Запрянови-03 “, който желае да експлоатира находището в района.
Прочетете още
Припомняме, че на 12 януари трима от уредниците на митингите внасят документи за основаване на МИК. Целта е осъществяване на публично заседание на локални поданици, където да се разиска въпроса дали популацията е според с реализирането на инвестицията на „ Запрянови-03 “. Няколко дни по-късно в свое изказване пред пловдивска медия шефът на „ Запрянови-03 “ споделя, че против реализацията на капиталовото му предложение са застанали три дами, които даже не са от Горнослав.

По-конкретно декларира следното:

„ Мисля, че живеем в правова страна и законите са наложителни за всички. Аз самия пребивавам и имам къща в Горнослав. От локални хора до в този момент не съм получил несъгласие. Обжалвания се вършат единствено от външни хора. В момента въпросният предприемчив комитет е от три дами – едната от Стара Загора, втората от Труд, третата от Пловдив и хора от неправителствени организации, които обслужват непознати ползи “.

Тези адреси подхождат на регистрациите на учредителите на МИК, само че по персонална карта.

Важно е да се означи, че Георги Запрянов, наследник на Вакрил и негов съучастник, бе лидер на листата за общински съветници при локалните избори от 2023г. през БДС " Радикали ". Той обаче не стана член на групата в сегашния състав на локалния парламент. Влезе третият в листата им Иван Иванов, който понастоящем извършва функционалността на ръководител на Общинския съвет.

По тази линия потеглиха и подозренията на жителите , че чиновник, който е има достъп до импортираните от тях документи, е дал кои са хората, застанали против концепцията за кариерата. Вариантите са два - или някой от Община Асеновград, или някой от Общински съвет – Асеновград да го е сторил, считат учредителите.

След тъжба до двете институции, вътрешни инспекции опровергават опасения им.

От деловодството на локалния парламент декларират в формален отговор до жалбоподателя, че „ няма даване на Вашите персонални данни на други лица и Общински съвет-Асеновград прецизно съблюдава наредбите на Закона за отбрана на персоналните данни “.

Проверка, направена на чиновниците в Община Асеновград, не е установила нарушавания. Това показват от администрацията в отговор на наше питане. Посочва се, че служащите, които са имали достъп до персоналните данни, съдържащи се в показани персонални данни от учредителите на инициативния комитет, не са направили разпространяване до трети лица.

От юридическия отдел на общината прецизират според правилник на Европейския парламент по отношение на отбраната на физическите лица „ персонални данни значи всяка информация, обвързвана с разпознато физическо лице или физическо лице, което може да бъде разпознато... “. Освен това обявените от Вакрил Запрянов трите обитаеми места, станали мотив за подаване на сигнала, не съставлява разпространяване на персонални данни, споделят още оттова.

Как от „ Запрянови-03 “ разясниха обстановката, вижте в предходния материал на TrafficNews:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР