Община Асеновград е сред 113-те български общини, които ще получат

...
Община Асеновград е сред 113-те български общини, които ще получат
Коментари Харесай

Разширяват обществените зони с достъп до безплатен интернет в Асеновград

Община Асеновград е измежду 113-те български общини, които ще получат ваучер от Европейската комисия за безвъзмезден интернет на публични места, по програмата WiFi4EU. Стойността на ваучера е 15 000 лв. и посредством безвъзмездното финансиране ще бъде разширена мрежата, която се дава на асеновградчани от 2012 година насам.
Тогава бяха основани четири зони в Асеновград - до ЖП-гарата, на централния площад " Академик Николай Хайтов ", в парка до ОУ " Христо Ботев " и част от Градския парк. Чрез европейските средства се възнамерява разширение на регионите с безвъзмезден интернет, като в тях бъдат включени целият Градски парк и паркът при " Пешеходния мост ", или другояче казано - зоната към реката в центъра на града. Очаква се до края на актуалната година общината да подпише съглашение с комисията за приемане на ваучера.
В рамките на 18 месеца би трябвало бъде определена инсталационната компания, която да обезпечи интернет до определените точки. Ангажимент на общинска администрация по-късно, ще бъде възнаграждение на таксите за финансиране на абонамента и поддръжка на оборудването, с цел да се предлага безвъзмезден и първокачествен достъп до интернет. Плановете на локалната власт са община Асеновград да поеме първоначално разноските, за интервал от най-малко три години, като концепцията е самодейност да бъде продължена и отсега нататък.
Откога ще бъде наличен за жители безплатният интернет по европрограмата, към този момент не излиза наяве. Класираните спечелили от България са съумели да аплайват в първите 10 секунди от отваряне на състезанието и са се преборили с конкуренция измежду съвсем 13 000 претенденти от цяла Европа. Основният принцип за утвърждение бе първите кандидатствали печелят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР