Община Асеновград даде от парите на гражданите за проект на

...
Община Асеновград даде от парите на гражданите за проект на
Коментари Харесай

Община Асеновград даде от парите на гражданите за проект на местна телевизия

Община Асеновград даде от парите на жителите за план на локална телевизия. Сумата от 2 000 лв. бе отпусната на медията, с цел да осъществя план, с който да се разпространяват делата на съумели асеновградчани, живеещи отвън страната. Предложението бе отправено от ръководителя на Постоянна комисия по обучение и просвета Петко Чирпанлиев и признато с 30 гласа " За " и 1 " Въздържал се ". Средствата се отпуска от параграф " Обезщетения и помощи по решение на Общинския съвет " на неправителствена организация, записана в Пловдив, а точно - " Национално съдружие за единение и партньорство ", чийто ръководител е Ели Шопова - програмният шеф на локалната телевизия.
Целта на плана " Асеновград зад граници " е да открие, снима и изготви филм за 10 поданици на града, които са съумели някъде по света. " Те ще споделят за чувствата си, когато са на родното си място, за срещите с близки, родственици и другари от детството, юношеството и младостта. Ще опишат в детайли за сферата, в която са се развили и какво им е дало родното място за реализиране на всичко това и по какъв начин разпространяват Асеновград ", се изяснява в рецензията на плановото предложение. Участниците в плана са чиновници от медията, поискала средствата, по която ще бъде предаван и филмът.
Част от дейностите, които ще бъдат изпълнени за сумата от 2 000 лв., са асортимент на 10 съумели асеновградчани, реализиране на контакт с участниците във кино лентата и образуване по график снимането и писане на сюжет. И още - снимане на изявленията и фрагменти, писане на текстове, преводи, монтаж, който ще коства 1 200 лв., и други. Първоначалното искане на медията към общината бе за сумата от 4 000 лв.. В следствие, по време на съвещанието на Постоянната комисия по обучение и просвета сумата е била понижена на половина. Искането и отпущането на средствата от парите на данъкоплатците в града е изцяло законно.
Дали е морално, от страна на Общинския съвет, оставаме читателят самичък да реши. По тематиката помолихме за мнение Д рагомир Георгиев - ръководител на локалния парламент. Той уточни, че е бил възпрепятстван, когато се е провело разискването на точката в Постоянната комисия по обучение и просвета и е отсъства от дебата. Каза, обаче, че е имало коментар, от страна на общински съветници, без да конкретизира от кого и в каква тенденция.
Председателят на културната комисия, пък, Петко Чирпанлиев съобщи, че планът е бил подсилен със седем гласа, т.е. - от всички членове. Той с изясни, че парсграфът, от който се отпускат средствата, е с название за компенсации и помощи, само че касае и всички културни планове.
На въпроса дали, в случай че други медии изискат финансиране на частен план под шапката на неправителствена организация, Драгомир Георгиев отговори, че той не може да забрани да аплайват, само че и не подсигурява, че ще бъдат отпуснати средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР