Обществото трябва да помага на жертвите на домашно насилие, а

...
Обществото трябва да помага на жертвите на домашно насилие, а
Коментари Харесай

Експерт за убийството на Кристина: Убеден съм, че всички около жертвата са знаели какво се случва

Обществото би трябвало да оказва помощ на жертвите на домашно принуждение, а не да си затваря очите. Всеки може да попадне в сходна обстановка. Това съобщи в студиото на " Здравей, България " доцент Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.

" За 30 години отгледахме едно общество, в което липсва съпреживяване. Убеден съм, че всички към жертвата са знаели какво се случва, само че всеки е считал, че не го визира. Това в правната доктрина се назовава недоносителство и е форма на съучастничество. Но е инкриминирано, само когато става въпрос за закононарушение от финансово-кредитната система ", сподели Милен Иванов.

По думите му статистиката за принуждение по отношение на дами е много по-страшна.

" Има доста нормативни документи, които плануват дейности от страна на Министерство на вътрешните работи. Първо, инструкцията за превантивна активност планува лица, които са осъждани 2 пъти, да бъдат под непрекъснат надзор. Проблемът е, че в Министерство на вътрешните работи никой не обработва и не прави заключения от насъбрани сигнали. Полицията няма по какъв начин да разбере, че даден човек е заплашван. Някой би трябвало да подаде информация – родственици, сътрудници, неправителствените организации ", уточни някогашният ам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР