Обществото трябва да е спокойно за плюсовете и минусите от

...
Обществото трябва да е спокойно за плюсовете и минусите от
Коментари Харесай

Любомир Каримански, ИТН: Обществото трябва да е спокойно за въвеждане на еврото

Обществото би трябвало да е умерено за плюсовете и минусите от въвеждането на еврото. Това сподели пред Българска национална телевизия депутатът от Има Такъв Народ Любомир Каримански. Според него референдумът самичък по себе си не работи в интерес на жителите, а в случай че по тематиката се употребява референдум, то ще се изгуби време.

„ В един подобен проект значимо е наличието, в него има посочени всички изгоди, разноските, рисковете, тъй че обществото да е умерено. Това желаеме и ние, не е наложително техническият и действен проект да изостава, ние сме доста по-напред с него “, съобщи Каримански.

„ Твърдо сме за въвеждането на еврото. Необходимо е обаче да има широкомащабна осведомителна акция, да се изпълнят избрани критерии, да се дефинират изгодите и рисковете “, добави той.

По думите му оперативно и механически сме подготвени, само че най-неподготвени сме на политическо равнище, защото липсва следването на стратегически проект за еврото.

Показа хърватската тактика за приемане на еврото, която е създадена април 2018 година Каза, че и в България е имало първи проблясъци за такива проекти през 2017 година и 2018 година, само че към пандемията фокусът е бил преместен.

Той регистрира неналичието на дейности по закона за КПКОНПИ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР