Обществото ни няма доверие да дава доверие – така кандидатът

...
Обществото ни няма доверие да дава доверие – така кандидатът
Коментари Харесай

Росен Желязков: Ако получим доверието за управление, ще върнем самочувствието на България

Обществото ни няма доверие да дава доверие – по този начин претендентът за министър председател Росен Желязков заключи политическата обстановка у нас в наалото на гласуването на проекто-калинета, препоръчан от ГЕРБ-СДС.

Според статистика, която той показа пред депутатите, през 2021 година е имало 4 пъти избори. На всеки три години избори се организират приблизително на всеки шест месеца.

„ Това съставлява отмалялост, липса на интерес и гласоподаване единствено на твърдите ядра. Това е реакцията на народа “, сподели Желязков.
Той очерта два пъти на развиване – този на разделянето, който следваме досега, и този на единението, който е сложен.

„ За превъзмогване на тази наклонност, аз предлагам съставяне на кабинет с явен мандат. Представих състав без обезпечено болшинство. Ще го управляваме като държавно управление на малцинството “, сподели кандидат-премиерът.

Предложеният от мен състав на държавно управление има съществена политическа задача да възвърне ефикасното ръководство, с цел да се преодолеят следните дефицити – недостиг на доверието и легитимността, недостиг на целеполагането и целепостигането, недостиг на правоприлагането, изтъкна кандидатът за министър председател с първия мандат Росен Желязков.

 

Росен Желязков на трибуната на Народното събрание


„ През последните години българското общество претърпява една от най-тежките политически рецесии от основаването на актуалната българска страна. Липсата на водачество и отговорност беше съпроводено с редица опити с неразбираем смисъл. Войната сред институциите и фрагментирането на обществото на твърди партийни ядра, които са опълчени към този момент хронично, са напът да трансформират политическата рецесия в рецесия на демокрацията ”, предизвести той.

 

Ако не поставим изпитание да преодолеем разделянето, сме обречени на изолираност от обществото и от ритъма на времето и с главните правила на представителната народна власт. Нямаме право да обричаме идващите генерации в нихилизъм и съмнение към властта, сподели още претендентът за министър-председател.

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР