Обществото е разделено в мненията си за случващото се в

...
Обществото е разделено в мненията си за случващото се в
Коментари Харесай

Галъп: Обществото ни разделено 50 на 50 относно свалянето на правителството

Обществото е разграничено в мненията си за протичащото се в страната. Сред инстинктивните моментни реакции към метода на събаряне на държавното управление с малко доминира по-скоро благосклонността към държавното управление на Петков и това води до ситуационна готовност на негови последователи (която се вижда и в утвърждение за Никола Минчев). Предпочитанията закономерно са по-скоро за сформиране на държавно управление в този парламент, въпреки и тук мненията да са раздвоени. В капацитета за сформиране на ново държавно управление в този мандат надвива „ Продължаваме промяната “ пред ГЕРБ. Вината за рухването на властта се вижда основно и в неточности на самата власт и не са получили необятно разпространяване част от обясненията, свързани с разнообразни подмолни проекти. Френското предложение по казуса със Северна Македония не е убедило обществото, че ползите на България са спазени.

48,1% утвърждават свалянето на държавното управление, само че други 50,5% не утвърждават свалянето му.

" Данните сочат поляризация и известна консолидация на последователите на държавното управление – пристигнала очевидно като реакция към метода, по който това държавно управление бе свалено, както и все още на свалянето му ", разясняват анализаторите.

35,3% виждат в днешната обстановка късмет да се избере по-стабилна власт през есента, само че 59,2% считат, че обстановката е проблем за страната ни. Останалите се двоумят. Затова и по-скоро надвиват очакванията да се сформира държавно управление в границите на този парламентарен мандат – 57,9% против 40,6%, които желаят избори.

Като че ли надвиват упованията още веднъж Политическа партия да сформира държавно управление (40,3%) против опцията ГЕРБ да сформира държавно управление (18,2%) или други разнообразни формати с трети мандат (дялове под 10%).

По мотив чутите до момента пояснения за рухването на държавното управление, обяснението, че носи лична политическа виновност (65,2% съгласни против 33,6% несъгласни) надвиват против пояснения от вида „ имаше прелом от страна на мафията “ (41,6% съгласни, само че 51% несъгласни), „ смъкна го Русия “ (19,5% съгласни против 72,7% несъгласни) и така нататък

Данните са от самостоятелен телефонен сондаж измежду 800 души. Изследването е извършено в интервала 23-25 юни 2022 година Абсолютната оптималната неточност е ±3,5% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на към 54 хиляди пълнолетни българи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР