Обществото е много чувствително на две теми – когато му

...
Обществото е много чувствително на две теми – когато му
Коментари Харесай

Политолози: Обществото е много чувствително на тема евтини имоти

Обществото е доста сензитивно на две тематики – когато му се бръкне в джоба и в случай че става дума за евтини жилища в София. Случилото се не е поради публичен, а поради медиен напън.
Така проф. Антоанета Христова и проф. Евгени Дайнов разясниха пред бТВ абсурда с жилищата на ръководещите. Политолозите са уверени, че ще има и последици за Цветан Цветанов, само че сега министър председателят пази безмълвие.

„ ГЕРБ ги удари това, че са битови хора, които битово ръководят. Хората са уверени, че за тези жилища не е плащано “, сподели проф. Дайнов.

Проф. Христова показа, че последните два-три дни се е пробвала да се ориентирам в настройките и настроенията на хората, като е задавала три елементарни въпроса, от отговорите на които с открива огромно несъгласие. Много хора са отговори, че те биха пробвали да се облагодетелстват в случай че са на тази политическа позиция, на каквато е Цветанов. Но на въпрос дали би трябвало да има осъдени, всички са уверени, че би трябвало да бъде понесена отговорност. Всички са уверени и че това е политическа офанзива.

„ От тези несъгласия в мненията на хората би трябвало да имат извод, другояче влизаме в непрекъснатия цикъл, че непрекъснато ненавиждаме себе си “, разяснява проф. Христова

За проф. Дайнов проблемите произтичат от обстоятелството, че Бойко Борисов няма политически опит и счита, че казусът идва от един човек, а той действително не е персонифициран в тази ситуация.

Борисов не е стопанин в личния си дом, има негови заповеди, които не се извършват, има хора, които му се изплъзват. Той е уверен,че когато има проблем това идва от един човек и споделя на Цветанов да откри кой е индивидът. Борисов не е стопанин в дома си, Цветанов събра доста мощ и олигарси. Ако Борисов не може да откри индивида, който да упрекна? Въпросът е дали ще има силата да направи нещо на Цветанов, разяснява проф. Дайнов

Дайнов видя в случилото се с оставката на Цачева практикуване на феодален модел на ръководство с „ хвърляне” на глави на „ разгневените”, с цел да се успокоят крепостите към замъка. Той означи, че Цецка Цачева няма към този момент по какъв начин да се върне в централната политика. „ Това е ясно още откогато не се пребори да стане „ майката на народа”, добави той.

На въпросът дали министър председателят Борисов ще жертва Цветанов проф. Христова отговори, че не вижда публичен напън, а медиен напън. „ Всички знаем от къде пристигна офанзивата, тя излезе от избрани медии, а кои хора работят там, дано ги назовем „ остарялата десница, разяснява ще Христова. Според нея значимо какво следва от тук нататък.

„ Цялото внимание на медиите и на хората е ориентирано към връщането на Цветанов от Съединени американски щати, това е проведено и е напълно естествена реакция. Това е извънреден късмет да се покаже, че не може в политиката да се прави по този начин “, сподели още проф. Христова. Според нея изводът би трябвало да е явен – че до момента в който си политик, не трябва да имаш огромни прехвърляния в бизнес и парцели, а да работиш с хората, тъй като политиката е на първо място това.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР