Обществото често критикува учебниците и учебните помагала, но малко хора

...
Обществото често критикува учебниците и учебните помагала, но малко хора
Коментари Харесай

Експерт: Електронните учебници ще са допълнение, а не алтернатива на книжните

Обществото постоянно подлага на критика учебниците и образователните пособия, само че малко хора са наясно к акъв труд и компетентности са нужни за написването им, сподели в изявление за Българска телеграфна агенция Йонко Йончев, изпълнителен шеф на едно от огромните български издателства.
 

По думите му проблем за нашата страна са и късите периоди, избрани за основаването на подобен вид литература. Освен това учителите също са притиснати от времето, с цел да изберат с кои учебници ще работят през годината. В резултат те не постоянно избират най-хубавото, а протягат ръка към по-познатите издателства и създатели.

Йончев не отхвърля, че сред издателствата съществуват нелоялни конкурентни практики, с цел да бъдат привлечени преподавателите. Неговата позиция е, че е добре, че на пазара има прекомерно богат набор от учебници и пособия, защото това дава благоприятни условия за избор и лимитира тъкмо нелоялната конкуренция.



Мнението на специалиста е, че навлизащите в този момент електронни учебници няма да изместят книжните , а ще ги допълват и двата вида издания дълго време ще вървят редом.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР