Общественото недоволство във Венецуела се засили след срутването на мина

...
Общественото недоволство във Венецуела се засили след срутването на мина
Коментари Харесай

Оцелели и роднини на загиналите в срутена мина във Венецуела обвиняват властите

Общественото неодобрение във Венецуела се ускори след сриването на мина в централната част на страната. По публични данни починалите са 16. Близки на жертвите обаче считат, че броят им е доста по-голям и осъждат бавната реакция на управляващите. Десетки родственици на затрупани миньори се събраха на мястото на случая с искане държавното управление и губернаторът на щата БолИвар Анхел Маркано да поемат отговорност.
Не съумях да взема никакви пари, с цел да си разреша доктор да прегледа сина ми. Нямам. Страхувам се, че нещо може да му се случи. Правителството не споделя истината, то в никакъв случай не споделя истината. Каквото и да кажете, те го манипулират. Това е затвор.
Юли Еспиноза, миньор

През 2016 г държавното управление на Венецуела сътвори обширна зона за развиване на минното дело в централната част на страната. Целта е да се компенсират намаляващите доходи от доминираната от износа на нефт стопанска система. Отбелязва се спад на производството до най-ниските равнища от десетилетия вследствие на неприятно ръководство, корупция и глобите на Съединените щати.

Въпреки тежките условия и активността на незаконни банди, хиляди венецуелци не престават да се стичат в мините с вярата да избягат от ширещата се в градовете беднотия. Повече от 8 милиона души са емигрирали през последните години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР