Общественополезен труд да се полага заради неплатени глоби е новото

...
Общественополезен труд да се полага заради неплатени глоби е новото
Коментари Харесай

Общественополезен труд за неплатени глоби?

Общественополезен труд да се поставя поради неплатени санкции е новото предложение на центърът за противопоставяне на корупцията (БОРКОР) до държавното управление, оповестява 24 часа.

Хората, които не могат да си платят наложените им санкции, без значение дали са към държавата или община, да бъдат принудени да ги отработват с общественополезен труд - разчистване на градинки и улици, грижа за обществено слаби и възрастни и други От безплатата работна ръка могат да се възползват общините, лечебните заведения, детските заведения и други

Липсата на различна мярка на глобите е една от слабостите на системата за административни санкции, проучват от БОРКОР. Затова се стига до случаи, при които глобите просто не се заплащат и остава възприятие за безотговорност. " Този механизъм дава опция на всеки да си отработи санкцията ”, изяснява специалист от центъра. Може да бъде въведена и отстъпка на санкцията, в случай че се заплати в точния момент, както е в редица други страни като Испания, Словения, Холандия. За в този момент у нас сходна процедура има само КАТ.

Идеята е отработването на санкциите да се постанова, когато те не са изплатени в период. Подобен механизъм към този момент има в Съединени американски щати и някои европейски страни. Ако и тази мярка не бъде спазена, тогава задлъжнялото лице може да предстои на задържане.

Съдии поддържат мярката. Правителството готви промени в закона за административните санкции, с цел да я приложи. Трябва да бъдат планувани и минимални и оптимални часове на отработване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР