Обществено обсъждане на разширението на Делфинариума ще се проведе днес

...
Обществено обсъждане на разширението на Делфинариума ще се проведе днес
Коментари Харесай

Представят новия проект за Делфинариума

Обществено разискване на разширението на Делфинариума ще се организира през днешния ден от 11.00 часа във Фестивалния и конгресен център. На него са поканени да участват министрите на околната среда и водите и на туризма, депутати от всички политически партии от Варна, кметът на морската столица, общински съветници, еколози, представители на туристическия отрасъл и други, оповестиха от „ Феста холдинг ”, които са притежатели на атракционното оборудване.

Разширението на Делфинариума е обвързвано с модернизирането и основаването на нова по-широка среда за по-добър живот на делфините. Закупен е спомагателен имот, за основаване на оптимален комфорт на любимците и на техните фенове. В Община Варна е импортирано капиталово предложение за обединяването на прилежащи лични терени, надлежно 863 кв. м и 2700 кв. м. Проектът ще се осъществя директно до актуалната постройка, като е планувано да се резервира образа и зелените площи на Морската градина, означават от холдинга.

Делфинариумът е само по рода си в България атракционно оборудване. Открит е през 1984 година и разполага с 1200 места. Размерите на басейна са 12 на 15 метра и дълбочина 6 метра, цялостни се с морска вода посредством специфична помпена система. В момента в атракциона се отглеждат 5 делфина и 2 тюлена, които не вземат участие в представления.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР