Общественият съвет към ЦИК смята, че е възможно провеждането на

...
Общественият съвет към ЦИК смята, че е възможно провеждането на
Коментари Харесай

Общественият съвет към ЦИК си каза тежката дума за вота по време на пандемия

Общественият съвет към ЦИК счита, че е допустимо провеждането на избори. Това стана ясно на консултациите при президента, написа "Труд ".

Според Обществения съвет би трябвало да стартира подготовката. Препоръката е да се прегледат всички вероятни дейности за регистрация на партии, обединения и наблюдаващи онлайн.

От срещата стана ясно още, че Общественият съвет е анализирал извършени близо 100 изборни процеса по целия свят. Така е стигнал до умозаключение, че е допустимо провеждането на изборите, при съблюдаване ограниченията.

„ За нас е извънредно значимо е вследствие на консултациите да има ограничения, които да подсигуряват високо доверие в изборния развой, високо доверие в здравните ограничения, по този начин, че да имаме естествена изборна интензивност, вследствие на която да имаме законен парламент.

Само той може да излъчи резистентност и добре работещо държавно управление и да се стартира демонтажът на порочния управнически модел”, съобщи президентът Румен Радев.

Според Радев е значимо да се построи доверие и към машинното гласоподаване. „ Важно е да имаме бистрота, надеждност и високо доверие в процеса на одит и узаконяване на машините”, съобщи президентът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР