Обществените поръчките за строителство и поддръжка на пътища са отменени

...
Обществените поръчките за строителство и поддръжка на пътища са отменени
Коментари Харесай

Жалък опит на Кирчо да става пътищар

Обществените поръчките за строителство и поддръжка на пътища са анулирани не от Агенция „ Пътна инфраструктура ”, а от Комисията за защита на конкуренцията с шест поредни решения. Мотивът за тях е, че изискванията, заложени е процедурите, са извънредно рестриктивни и в изгода единствено и само на страната.

Това сподели районният министър в оставка Гроздан Караджов. Той изясни, че решенията на Комисия за защита на конкуренцията са вследствие на тъжби, подавани от компаниите реализатори.

Въпросните процедури въобще не са стигнали до фаза подаване на предложения и избор на реализатори, сподели още Караджов. А решенията на Комисия за защита на конкуренцията са взети преди близо месец, само че се афишират в този момент.

Продължаваме Промяната се упражняват по тематика „ Пътища ”. Това е презрян опит на Кирил Петков да се трансферира казусът от болната глава на хубавичко. Всъщност отговорен е самият Петков, тъй като в неговия кабинет, на среща с хора от министерството и специалисти от АПИ, те упорстваха да има оптимални рестрикции. Ето го закономерният резултат от това министър председателят да се меси непрестанно в разпределението на парите на АПИ. И запитвам: Защо управлява заплащанията до ден-днешен и кой е кръгът към него, който има интерес от този надзор, разяснява министърът в оставка. И добави, че преди въпросната среща, процедурите са били изпратени за координиране в Министерството на финансите.

Според Караджов Петков е издал „ противозаконна заповед ” всички заплащания за пътища на стойност над 900 000 лева да се правят единствено с утвърждение на Министерския съвет. „ Съобразих се с това условие, тъй като държа на прозрачността. След тази заповед имаше шест утвърдени от Министерски съвет отчета за заплащания към „ крадливите компании ”, както министър председателят ги назовава ”, сподели още Караджов.

„ Продължаваме Промяната ” са най-големите неможаци, които съм срещал през живота си. Когато някой незапознат и безконтролен се намеси в работата на специалистите резултатът е нарушаване на закона. Лъжат и упрекват на едро, без да се преценяват с нито един факт. Всъщност задачата беше „ оня от отсрещната постройка да не може да заплаща на пътните компании ”. Явно Петков е можел да планува, че ще има служебно държавно управление на президента Радев ”, разяснява районният министър в оставка.

Той е безапелационен, че крайната дата 30 септември би трябвало да се отстрани от договорите със строителните компании и по-късно управляващите „ да се молят ” на компаниите да подпишат анекси. В противоположен случай, счита Караджов, ще се стигне до „ злополука ”.

Според него поради „отровното политическо говорене“ на Петков са спрени всички огромни инфраструктурни планове у нас – за Автомагистрала „Хемус“, за пътя Видин – Ботевград, за Кресна. По последния план в Министерство на регионалното развитие било получено писмо да се „откажат непринудено от законния Оценка на въздействието върху околната среда на АПИ“.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР