Обществените поръчки и преките чужди инвестиции в строителството са намалели

...
Обществените поръчки и преките чужди инвестиции в строителството са намалели
Коментари Харесай

Намаляват обществените поръчки и договорите в строителството

Обществените поръчки и директните непознати вложения в строителството са намалели фрапантно през първите 3 месеца на годината.

Обявените публични поръчки в бранш строителство за първото тримесечие на годината са с 24% по-малко по отношение на същия интервал преди година, а цената им е намаляла с близо 50%, демонстрира доклад за икономическата активност на КСБ.

Най-голям е спадът на поръчките в региона на инженерната инфраструктура. Общата им стойност понижава със 73,4%, а броят им с една трета. Относно Вик инфраструктурата понижението в броя на оповестените поръчки е 33,3%, а на цената им - с 28,7%. Най-малко наранено е сградното строителство с понижение в броя на поръчките от 25,4% и в цената им с 27 на 100.

73,4% от оповестените публични поръчки са общински. Общо 8% са посредством предложения до избрани лица, директно договаряне, договаряне без авансово съобщение, договаряне с или без предварителна покана за присъединяване. Половината от оповестените публични поръчки през тримесечието са посредством обществено съревнование, а една трета - посредством събиране на предложения с публикация.

На годишна база директните непознати вложения в бранша понижават 4 пъти.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР