Обществени, стопански и жилищни сгради пострадаха от бурята, преминала над

...
Обществени, стопански и жилищни сгради пострадаха от бурята, преминала над
Коментари Харесай

Бурята в Силистренско нанесе щети, в Добричко няма поражения

Обществени, икономически и жилищни здания пострадаха от бурята, минала над Силистренска област. В село Искра, община Ситово, вятърът е отнесъл огромна част от покрива на локалното Основно учебно заведение " Стефан Караджа " и там през днешния ден и на следващия ден няма да се организират занятия, оповестява кметът на селото Сезгин Алиибрям. Пострадали от стихията в обитаемото място са и ферми, краварници, оранжерии и домове, където стопаните са почнали  ремонти.

В село Сребърна, община Силистра, половин покрив е хвръкнал на стотици метри от къщата. От останалите общини няма сигнали за вреди от бурята. На обособени места е паднала градушка.

На пет сигнала за паднали дървета са реагирали огнеборците на 1 май за времето от 17.25 часа до 18.00 часа, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи. Произшествията са станали по бул. „ Македония “ и улиците „ Тутракан “, „ Патриарх Евтимий “, „ Дръстър “ и „ Христо Ботев “ в Силистра и на една от улиците в село Калипетрово. Дърветата са изрязани и отстранени от платната. Противопожарни екипи са се отзовали на други два сигнала – за прекършен клон и рисково надвиснали ламарини на покрив на постройка в регионалния град.

В област Добрич няма нанесени вреди от мощния вятър на 1 май , заяви за Дарик шефът на Пожарната комисар Дарин Димитров. Спасителите са отстранили паднало дърво от улично платно в регионалния град, което не е нанесло провали.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР