Обществената поръчка за реконструкцията и ремонта на Концертна зала ще

...
Обществената поръчка за реконструкцията и ремонта на Концертна зала ще
Коментари Харесай

Обявяват отново обществената поръчка за ремонта на Концертна зала в Пловдив

Обществената поръчка за реконструкцията и ремонта на Концертна зала ще бъде оповестена още веднъж в границите на идната седмица – до 18. ноември. Това излиза наяве от отговора на министъра на културата Велислав Минеков на запитване от народния представител от Пловдив Росен Костурков.
Прочетете още
Както медията ни писа, поради неточности в документите процедурата бе прекъсната в края на октомври и това беше следващото закъснение на старта на дълго отлагания през годините ремонт.

 В отговора министърът прецизира: „ Обръщаме внимание, че с цел да започват строително-монтажни работи е належащо да бъдат извършени още три публични поръчки – за избор на реализатори за строителен контрол, авторски контрол и инвеститорски надзор. Следователно, даже и поръчката да не е прекъсната, то СМР не могат да стартират, да се изпълнят и разплатят в границите на бюджетната 2022 година ”

Това значи, че заложените средства в финансовата стратегия на Министерство на културата няма да бъдат разходени целево и би трябвало да бъдат заложени още веднъж в проектобюджета за 2023 година

ХРОНОЛОГИЯТА:

С писмо от 5. април МК уведомява ръководителя на фондация „ Дом за пловдивската опера ”, че в проектите на министерството за 2022 година е залегнало провеждането на публичната поръчка. Процедурите за избор на реализатор на СМР, строителен и авторски контрол са включени в План-графика на публичните поръчки на ведомството.

С следващо писмо от 13. юли е осведомена директорката на Държавна опера-Пловдив доцент Нина Найденова, че са утвърдени средства за финансови разноски в размер от 11 008 014,22 лева с Данък добавена стойност и процедурата би трябвало да бъде стартирана от културния институт.

Желанието на управлението на ДО-Пловдив е процедурите да бъдат предоставени от Министерство на културата, заради липса на юридически екип в състава на държавния културен институт. В последна сметка министърът на културата е упълномощил публичната поръчка в качеството си на разпоредник с бюджет от по-висока степен.

Тя е оповестена на 23. септември и в следствие поради установените неточности е спряна на 26. октомври.

От министерството акцентират, че в цялата процедура е имало дълъг интервал на закъснение от началото на 2022 година до август, когато сред МК и Операта се е водела единствено преписка кой да разгласи публичната поръчка. Едва през август на среща на министър Минеков с шефа Нина Найденова е взето решението тя да се движи от МК.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР