Обществената подкрепа за президента Доналд Тръмп спада, сочи допитване, а

...
Обществената подкрепа за президента Доналд Тръмп спада, сочи допитване, а
Коментари Харесай

Неодобрението към Тръмп в САЩ скача до 58%

Обществената поддръжка за президента Доналд Тръмп спада, сочи допитване, а той би трябвало да преодолява голям брой неуспехи в осъществяването на предизборната си стратегия и в напъните си да анулира и размени Обамакеър. /БГНЕС/

Почти 6 месеца откакто встъпи в служба Тръмп е изправен пред намаляващо утвърждение на активността му, спаднало от 42 на 100 през април на 36 %, съгласно допитване на в. „ Уошингтън поуст ” и телевизия Ей Би Си нюз, извършено измежду 1001 възрастни американци.

Неодобрението на Тръмп е скочило до 58 на 100.

48 на 100 от интервюираните „ мощно не утвърждават ” активността на президента – индикатор, който е бил регистриран само по време на втория мандат на президента Джордж Буш.

48 на 100 считат, че световното водачество на Съединени американски щати е отслабено откогато Тръмп влезе в Белия дом, до момента в който 27 на 100 считат, че водачеството на Съединени американски щати е укрепнало.

Преобладаващата част от респондентите (66 на сто) споделят, че нямат доверие или се доверяват единствено ненапълно на Тръмп в договарянията с задгранични водачи, изключително с президента на Русия Владимир Путин (също 66 на сто).

От тях, 48 % споделят, че изобщо нямат доверие на Тръмп в договарянията с Путин.

Само 33 на 100 от интервюираните републиканци считат, че Русия се е опитвала да въздейства на резултата от изборите, само че при демократите този % е 80.

Като цяло, 60 на 100 от всички американци считат, че Русия се е пробвала да се меси в изборите – леко повишаване от 56 на 100 през април.

Едва 7 % от републиканците споделят, че акцията на Тръмп е улеснила съветските старания, само че това се споделя от 65 на 100 от демократите.

Допитването е извършено в интервала 10-13 юли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР