Обществена тайна е, че списъкът Магнитски скоро ще се разшири

...
Обществена тайна е, че списъкът Магнитски скоро ще се разшири
Коментари Харесай

Списъкът Магнитски скоро ще набъбне с още лица и фирми

" Обществена загадка е, че описът " Магнитски " скоро ще се разшири и считам, че още доста хора би трябвало да попаднат в него ", съобщи юрист Иван Демерджиев в (О)позиция на " Сега ". Бившият длъжностен правосъден министър не е сюрпризиран от шумотевицата, която се подвигна към така наречен план за закон по същия въпрос. Той е уверен, че точно идното разширение на листата е принудило някои хора да пуснат в публичното пространство така наречен план, от който всички се разграничиха.

  " Миналата есен, когато се обсъждаше концепцията за бъдещия закон, нямаше никакъв звук, без значение че се обсъждаше в необятен професионален кръг ". Сегашната шумотивица е от боязън, че някои хора ще си изгубят комфорта ", сподели той.

Демерджиев е доста отчаян, че ръководещите не извършиха амбициозните си планове за антикорупционно законодателство - и за КПКОНПИ, и за така наречен закон " Магнитски ". Той не може да ги оправдае с войната, тъй като тя по никакъв метод не въздейства не писането на положителни закони, в случай че има потенциал в съответните институции.

 Той означи, че Сотир Цацаров напусна КПКОНПИ, само че комисията продължава да се ръководи от неговия заместител и там нищо не се е трансформирало.

  " Това, което ме смущава е, че не виждам необикновен напън в последните месеци и по линия на основния прокурор. Ако промените бяха осъществени, към този момент трябваше да берем плодовете им. Сега господин Гешев и хората, които стоят зад него, живеят в комфорт. Нищо не го предизвика да подаде оставка, нито Висш съдебен съвет е предизвикан по-бързо да прегледа въпроса за отстраняването му ", съобщи юрист Демерджиев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР