Обществена тайна е, че българско оръжие отива в Украйна. Ние,

...
Обществена тайна е, че българско оръжие отива в Украйна. Ние,
Коментари Харесай

Александър Михайлов: Съществуват очевадни индикатори, че българското оръжие стига в Украйна

Обществена загадка е, че българско оръжие отива в Украйна. Ние, хората от сектора, това събитие го знаем от 10-15 март, две-три седмици след началото на войната “. Това съобщи освободеният шеф на " Кинтекс “ Александър Михайлов в ефира на bTV. В началото на диалога той акцентира, че е към момента е законен шеф на компанията, апелира решението за уволнението си и счита да съди вицеприемиера Нинова за погрешните, по думите му, твърдения изказани от нея по негов адрес.

" Съществуват очевадни знаци, че българското оръжие стига в Украйна

през медиатори в Полша, Чехия и Словакия. И за мен е неразбираемо тези знаци да са незнайни на госпожа Нинова. Нека бъда съответен, напълно се промени посоката на придвижване на оръжие. Преди войната оръжие идваше от Полша, Чехия и Словакия към България за следващ реекспорт към трети страни по външнотърговски контракти. След началото на войната огромните размери оръжие потеглиха от България към тези страни в Централна Европа “, сподели Михайлов.

" На второ място, тези страни са доста съществени производители. Остава въпросът за какво те купуват българско оръжие от нас. На трето място, армиите на тези страни, които загатнах - Полша, Словакия и Чехия са въоръжени с НАТО общоприетоо съоръжение и се питаме за какво купуват по този начин наречения руски пример артикули от България. На четвърто място, размерите, които те купуват неведнъж надвишават количествата за годишно освежаване на военновременните ресурси. На пето място, те купуват по този начин наречената на професионален диалект " остаряла стока “.

Това са муниции, които имат период на валидност още няколко месеца или една година. Очевидно е, че не ги купуват за предпазване, а за неотложно потребление. Къде? Във войната в Украйна “, добави освободеният началник на " Кинтекс ".

" Госпожа Нинова несъмнено има информация, че българските фабрики назначават служащи, работят на три смени, работят и уикенда. Това е знак “, уточни Михайлов.

По думите му потенциалите на българските производители на оръжие са запълнени към този момент за една година напред. Според него няма метод Корнелия Нинова да не вижда датите на договорите, поради че се утвърждават от комисия под нейно управление.

Михайлов счита още, че износът на оръжие към Украйна евентуално е една от аргументите за неговото освобождение.

Пак в ефира на bTV бизнесменът Петър Манджуков сподели, че едно ембарго в никакъв случай не е могло да спре търговията с оръжие.

Според него гласоподавателите на Българска социалистическа партия имат сантимент към някогашния Съветски съюз, само че не трябва да забравяме, че и Украйна е била в Съюз на съветските социалистически републики. Манджуков счита, че Нинова би трябвало да откри сили да поддържа даването на военна помощ за Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР