Обществена поръчка за построяването на нова сграда на ОУ „Княз

...
Обществена поръчка за построяването на нова сграда на ОУ „Княз
Коментари Харесай

Община Пловдив пусна обществена поръчка за нова сграда на ОУ...

Обществена поръчка за построяването на нова постройка на ОУ „ Княз Александър I “ пусна Община Пловдив. Поръчката е разграничена на четири действия, като в първата влизат правене на Подробен устройствен план, абстрактен, капиталов и механически план. Втората е за практикуване на авторски контрол, а третата е за строително-монтажните действия. В четвъртата позиция е съоръжение на постройката, създаване на площадки и на спортна зала.

Обществената поръчка е по Програма на Министерството на образованието и науката за създаване, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения в интервала 2020-2022 година. Сумата по поръчката е общо 6 745 981, 62 лв. с Данък добавена стойност, от които 4 973 300 лв. с Данък добавена стойност е безплатна финансова помощ.

„ Община Пловдив има утвърдени общо 7 планови оферти по програмата. Освен постройката на ОУ „ Княз Александър I “ финансиране получават още построяването на детска градина в регион „ Южен “ за 6 групи, нова детска градина в регион „ Тракия “ за 8 групи, построяването на пристройка на ДЯ „ Веселушка “ в регион „ Източен “, разширение на ДГ „ Буратино “ с още 3 групи и физкултурен салон, разширение на ДГ „ Чучулига “ с 2 групи и създаване на физкултурен салон и реорганизация на корпуса на СУ „ Константин Величков “ в регион „ Южен “, разяснява заместник-кметът по строителство и вложения Пламен Райчев.

„ Има подписани контракти за строителен контрол за всички обекти. Проведени са публични поръчки и са определени реализатори за детските градини в регионите „ Южен “ и „ Тракия “, за ДГ „ Буратино “, ДЯ „ Веселушка “ и ДГ „ Чучулига “. СУ „ Константин Величков “ е в процедура по желание на реализатор “, добави Райчев.

Всички планове са на обща стойност 18 108 006 лв. с Данък добавена стойност, като безвъзмездната помощ е 14 817 000 лв., а 3 291 006 лв. е съфинансиране от бюджета на Община Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР