Обществена поръчка на община Варна е била нагласена така, че

...
Обществена поръчка на община Варна е била нагласена така, че
Коментари Харесай

КПКОНПИ откри нагласена обществена поръчка за 85 млн. лв.

Обществена поръчка на община Варна е била нагласена по този начин, че да има една компания победител. Това откри инспекция на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) в сряда.

Става дума за търг за пазаруване на 60 електрически рейса и нужните зарядни станции на стойност 85 милиона лв.. Средствата са отпуснати по оперативна стратегия „ Околна среда “.

Резултатите от инспекцията на Антикорупционната комисия, на чело на която е Сотир Цацаров, са предадени на прокуратурата. Според комисията върховен чиновник е оказал въздействие при избиране на екипа, ръководещ плана. Също по този начин е оказано и влияние на член на комисията по желание на изпълнителя.

В края на ноември от община Варна разпространиха позиция, че не тя е възложител на плана, а сдружението „ Градски превоз “ ЕАД. Според общината публичната поръчка към момента не е със подписан контракт.

Победителят в състезанието съгласно обществения указател е „ ЕкоТранспорт Варна “, като той е разгласен на 9 септември.

Срещу него подава тъжба сдружението „ Българска автомобилна промишленост “, обвързвано с предприемача Гриша Ганчев. Комисията за защита на конкуренцията отхвърля жалбата.

През ноември на място в община Варна са изискани документи и снемане на пояснения от длъжностни лица.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР