Общата сума, която ще е на разположение на страната ни

...
Общата сума, която ще е на разположение на страната ни
Коментари Харесай

БСП захапа властта, че няма капацитет и обществена подкрепа да осъществи реформи


Общата сума, която ще е разполагаем на страната ни от Европейски Съюз за превъзмогване на следствията от пандемията от ковид е 30 милиарда евро.

Това стана ясно от отговора на вицепремиера Томислав Дончев по време на парламентарния надзор. Част от тях са и по сегашния стратегии. За да имаме достъп до европейските средства би трябвало обаче да изготвим народен проект по какъв начин ще " вложение " средствата. Крайният период за показване на проекта за ръководство на тези средства и за ограниченията за справяне с следствията от рецесията е април следващата година , стана ясно от думите му.

Националният проект би трябвало да подчертава върху подкрепяне на стопанската система, както и за стабилизиране на системите да могат да реагират на шокове. Устремът към промени ще бъде водеща цел , разясни Дончев. По националния проект се работело още преди Европейски Съюз да реализира единодушие за средствата за подкрепяне на страните членки. До момента има събрани 60 плана за 20 милиарда.

По думите му би трябвало да се селектират най-качествените. Тези пари би трябвало да се влагат в цели, които ще имат в действителност резултат, акцентира вицепремиерът. Няма по какъв начин да избягаме от политиките по декарбонизация , акцентира Дончев. Средствата ще отидат за увеличаване потенциала на здравната система, в образованието, в дигитализацията и нововъведения.

Според социалиста Крум Зарков у хората оставало усещането, че от Европейски Съюз ще дойдат едни пари. Левите са обезпокоени от протичащото се в страната и неговия отзив в чужбина и по какъв начин това ще се отрази на средствата за възобновяване, които са планувани за страната ни.

Вицепремиерът Томислав Дончев отговори, че Европейска комисия ще желае предварителни гаранции, че промените ще се случат, с цел да ни даде парите.

Червеният народен представител Драгомир Стойнев настоя националният ни проект да бъде разискван в българския парламент. Той се усъмни в потенциала на ръководещите да осъществят нужните промени, тъй като, с цел да се случат промените властта би трябвало да има поддръжката на обществото. Нямало по какъв начин позицията да не е обезпокоена, по думите му, от подготовката на страната ни да усвои средствата от Европейски Съюз за възобновяване от следствията от пандемията.

Ако допреди няколко месеца говорихте, че този прославен проект ще бъде подготвен през есента, през днешния ден преди малко казахте, че ще бъде подготвен в края на годината и началото на идната , обезпокоен е Драгомир Стойнев. Социалистът изясни на Томислав Дончев, че държавното управление няма нужната социална поддръжка.

Вие просто нямате доверието на българските жители , с цел да осъществите тези промени, продължи с офанзивите Стойнев. Когато ръководещите нямат социална поддръжка, нямало по какъв начин да убедим европейските ни сътрудници, че ще изпълним нужните промени.

Решение той вижда в оставката на държавното управление, с цел да пристигна последващо, което ще има социална поддръжка, с цел да извърши нужните промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР