Общата продължителност на наказателното производство е 20 години, 8 месеца

...
Общата продължителност на наказателното производство е 20 години, 8 месеца
Коментари Харесай

България В Шок! Петима Отвлякоха, Изн*силиха Групово И Смазаха От Бой Млади Момичета! За Шок На Всички Извергите Са

Общата дълготрайност на наказателното произвеждане е 20 години, 8 месеца и 16 дни.

Делото е водено против 5 лица за повече от 30 закононарушения - измежду тях незаконно похищение, обезчестяване, склоняване към проституция и трафик на дами.

Софийски областен съд е насрочил 123 правосъдни съвещания, като 94 са отсрочени без да се даде ход на делото заради съществуването на процесуални спънки.

69 пъти делото е отсрочено за отсъствие на някой от петимата подсъдими или техните бранители. Други 2 отлагания са се наложили заради неопределяне на юрист от САК за длъжностен бранител на един от подсъдимите. 3 отлагания са заради нередовно приканване на цивилен ответник, а 17 други - заради неявяване на член на правосъдния състав. Съдебният състав също по този начин е бил променян 2 пъти.

Разглеждането на делото е започвало на три пъти изначало заради смяна на правосъдния състав, с оглед съблюдаване правилото за непроменяемост на състава, пишат от ИВСС.

Съдът е полагал обилни старания за ускорение разглеждането и решаването на процеса - определял е аварийни дати за правосъдни съвещания, налагал е санкции на неявили се очевидци и на бранители, изменял е ограниченията за неотклонение на подсъдими, назначавал е правосъдни експертизи за здравословното положение на един от подсъдимите, на един от подсъдимите е назначен и авариен длъжностен бранител. Въпреки това делото е висяло 17 години.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР