Общата инфлация вероятно е достигнала своя връх в световен план,

...
Общата инфлация вероятно е достигнала своя връх в световен план,
Коментари Харесай

МВФ смята, че общата инфлация вероятно вече е достигнала връх в световен план

Общата инфлация евентуално е достигнала своя връх в международен проект, само че в някои от " по-нестабилните съставни елементи " като бранша на услугите тя към момента се покачва в някои страни, уточни Гита Гопинат, първи заместник-управляващ шеф на МВФ по време на Световния стопански конгрес в Давос, съобщи Блумбърг. Гопинат добави, че 2023 година ще бъде " сложна година ".

Новите прогнози на МВФ за международната стопанска система, които би трябвало да бъдат оповестени в края на месеца, ще бъдат " в границите на това, което представихме през октомври. След като преминахме през близо три кръга на намаления на макроикономическите прогнози, този път най-малко нямаме по-лош резултат, който да чакаме ", сподели още тя.

" Въпреки че имаме световен напредък, който ще доближи дъното тази година, той ще се усъвършенства през втората половина на тази година и по-късно през 2024 година Това е по този начин, тъй като виждаме признаци на резистентност ", добави Гопинат.

Коментарите ѝ са сходство с общия звук на внимателен оптимизъм на Световния стопански конгрес. В деня на откриването на срещата на финансовия и бизнес в Давос, китайският вицепремиер Лю Хъ предвижда, че втората по величина стопанска система в света ще се възстановява с облекчение на Covid рестриктивните мерки.

Вчера Управляващият шеф на МВФ Кристалина Георгиева пък съобщи по време на Световния стопански конгрес в Давос, че се чака световният стопански напредък да се забави в допълнение през 2023 година до към 2,7% от блкзо 3,2% през 2022 година Тя обаче добави, че също по този начин се чака международната стопанска система дадостигне дъно през актуалната година.

Членът на Управителния съвет на Европейската централна банка Франсоа Вилроа дьо Гало пък сподели, че еврозоната би трябвало да избегне криза тази година и че общата и главната инфлация " евентуално ще доближат връх през настоящото полугодие ".

" Но ние би трябвало да запазим курса в нашата борба против инфлацията, аз съм пределно насяно с това ", сподели още Вилроа дьо Гало, който е и шеф на френската централна банка, в изявление за Блумбърг. " Ние ще спечелим тази борба, дано бъда извънредно непосредствен. Ще върнем инфлацията към 2% до края на 2024/25 година “, акцентира той.

Речта на немския канцлер Олаф Шолц, единственият водач на Г-7, който би трябвало да участва на събитието, е един от акцентите в сряда на Световния стопански конгрес. Във вторник Шолц беседва с основния редактор на Блумбърг Джон Микълтуейт в Берлин и сподели, че е уверен, че Германия ще избегне рецесията тази година и че договаря със съдружниците за изпращане на бойни танкове в Украйна.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш също би трябвало да приказват на форума в Давос в сряда.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР