Обща стачка, придружена с демонстрации срещу мерките за икономии в

...
Обща стачка, придружена с демонстрации срещу мерките за икономии в
Коментари Харесай

Обща стачка в Гърция днес ще наруши графика на транспорта

Обща стачка, съпроводена с демонстрации против ограниченията за икономии в Гърция, ще провокира през днешния ден нарушавания в графика на превоза, изключително на въздушния, оповестява " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Стачката се провежда на фона на идното връщане на страната през август на финансовите пазари след привършване на третата избавителна стратегия със заеми от Европейски Съюз и МВФ, предоставени в подмяна на строги ограничения за икономии, невиждани в еврозоната.

Този завършек на рецесията, почнала през 2010 година, обаче единствено отчасти ще разхлаби строгите условия за икономии, защото след привършване на програмата страната ще остане под засилено наблюдаване.

Под лозунга " Стига към този момент, стоп на жертвите на работещите " синдикатите, в това число двата основни синдиката на Гърция Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните чиновници (АДЕДИ), имат намерение да стачкуват против плануваното използване през 2019 година и 2020 година на нови съкращения на пенсиите и нови нараствания на налози.

Стачката ще сковава изцяло при започване на туристическия сезон морския трафик и ще докара до анулация и препрограмиране на въздушни полети поради прекъсване на работата на авиодиспечерите сред 10.00 и 13.00 часа.

Ще бъде спрян и влакът сред центъра на Атина и летището, а градският превоз няма да се движи първоначално и в края на деня.

Предвидени са синдикални шествия по обяд в Атина и в огромните градове.

Синдикатът на публицистите също се причислява към стачката, вследствие на което гърците ще бъдат лишени от осведомителни бюлетини по малкия екран и радиото, а новинарските уеб сайтове ще работят със забавено движение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР