Обща стачка, придружена с демонстрации срещу мерките за икономии в

...
Обща стачка, придружена с демонстрации срещу мерките за икономии в
Коментари Харесай

Обща стачка в Гърция ще причини нарушения в графика на транспорта

Обща стачка, съпроводена с демонстрации против ограниченията за икономии в Гърция , ще провокира през днешния ден нарушавания в графика на превоза, изключително на въздушния , оповестява Агенция Франс Прес. Стачката се провежда на фона на идното връщане на страната през август на финансовите пазари след привършване на третата избавителна стратегия със заеми от Европейски Съюз и МВФ, предоставени в подмяна на строги ограничения за икономии, невиждани в еврозоната.

Този завършек на рецесията, почнала през 2010 година, обаче единствено отчасти ще разхлаби строгите условия за икономии, защото след привършване на програмата страната ще остане под засилено наблюдаване.

Под лозунга " Стига към този момент, стоп на жертвите на работещите " синдикатите , в това число двата основни синдиката на Гърция Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните чиновници (АДЕДИ), имат намерение да стачкуват против плануваното използване през 2019 година и 2020 година на нови съкращения на пенсиите и нови нараствания на налози.

Стачката ще сковава изцяло при започване на туристическия сезон морския трафик и ще докара до анулация и препрограмиране на въздушни полети поради прекъсване на работата на авиодиспечерите сред 10.00 и 13.00 ч. Ще бъде спрян и влакът сред центъра на Атина и летището, а градският превоз няма да се движи първоначално и в края на деня.

Предвидени са синдикални шествия по обяд в Атина и в огромните градове. Синдикатът на публицистите също се причислява към стачката, вследствие на което гърците ще бъдат лишени от осведомителни бюлетини по малкия екран и радиото, а новинарските уеб сайтове ще работят със забавено движение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР