Обща среща на партньорските градове на Монтана от страни членки

...
Обща среща на партньорските градове на Монтана от страни членки
Коментари Харесай

Монтана продължава сътрудничеството си с полския град Бялогард

Обща среща на партньорските градове на Монтана от страни членки на Европейския съюз ще бъде извършена следващата година на празника Свети Дух, заяви кметът Златко Живков. Той се завърна от публична аудиенция в Бялогард Полша, където бе дружно с общинските съветници Росица Благоева, Георги Петров и гл. специалист по евроинтеграция Рени Янева. Посещението е част от програмата за интернационално съдействие и е по покана на кмета на Бялогард Емилия Бури.
По време на визитата кметът Златко Живков е имал среща с маршала на Западнопомеранската провинция /воеводство/  Олгерд Геблевич.  И двамата са членове на   Комитета на районите в Брюксел и на групата на Европейската национална партия. В диалога Живков и Геблевич са разискали позициите си във връзка идните предоговаряния на бюджетите в комисиите на комитета.
„ Впечатлен съм от темповете на развиване на инфраструктурата в Полша, съобщи Живков. Страната има към 1494 км автомагистрали и 1325 км първокласни пътища. Всички исторически здания са реновирани. Това са огромни европейски вложения. Посетихме дендрологичната градина на Пшелевице. Тя е актуализирана също с европейски средства. Разположена е на 30 хектара повърхност и в нея се отглеждат 1200 разнообразни типове дървета и шубраци. Опитът на нашия партньорски град в Полша е доста потребен за нас “, сподели още кметът Живков.
Монтана и Бялогард си сътрудничат от 2014 година. Всяка година делегации от двата града си разменят гостувания, провеждат взаимни изяви в региона на културата, традициите и опита си в европейската интеграция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР