Обща история не означава един народ, две държави. България и

...
Обща история не означава един народ, две държави. България и
Коментари Харесай

Македонският историк Петар Тодоров: Обща история не значи един народ и две държави

" Обща история не значи " един народ, две страни ". България и Македония имат обща история, само че това е историята по какъв начин са били част от Османската империя. Можем да кажем и че Македония и Сърбия имат обща история по времето на Югославия. "

Това сподели за радио " Свободна Европа " македонският историк Петар Тодоров. След мненията на българския министър на отбраната Красимир Каракачанов за македонския прочит на историята той разяснява и активността на смесената комисия, открита с Договора за добросъседство, оповестява " Дневник ".

" Македонските учебници няма да показват исторически събития по българския пример ", сподели Тодоров, който е член на комисията от македонска страна. " Но новите учебници - ще опитаме да превъзмогнем разногласията и да ги запишем по метод, който оказва помощ да се откри дълготраен и дълготраен мир. " Според него е значимо " новите учебници да развият сериозно мислене у македонски студенти. Това е нещо, което не можем да открием сега в Македония или в района. "

Каракачанов, който постави поддръжката за участие на Македония в Европейски Съюз и НАТО под изискване, изясни още: " Северна Македония е географско название, което включва и сегашните територии на България. Г-н Заев може да изиска и българският акцент, който употребяват, да се учи като формален непознат език в България. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР