Обща индустриална зона на Ямбол, Сливен и община Тунджа, изграждане

...
Обща индустриална зона на Ямбол, Сливен и община Тунджа, изграждане
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП настоява за силна държавна подкрепа на малкия и среден бизнес

Обща индустриална зона на Ямбол, Сливен и община „ Тунджа ”, създаване на четирилентов път, свързващ двата града, както и също подобен път от Ямбол до Лесово. Това са най-важните и незабавни ограничения, предлагани от „ Българска социалистическа партия за България ” за развиването на стопанската система в района. Те, както и националните цели на обединението в бранша, бяха показани на среща на претендентите за народни представители на „ Българска социалистическа партия за България “ с бизнеса.
„ Национална компания „ Индустриални зони ” може да бъде по-активна и да работи повече, в това число по основаването на индустриална зона, която да обслужва Ямбол, Сливен и община Тунджа. Виждаме по какъв начин човешкият потенциал най-много, от ден на ден изтича към огромните градски центрове. В същото време за градове като нашия става все по-трудно да задържа младежи и качествени фрагменти ”, съобщи лидерът на листата Кристиан Вигенин.
По думите му, Ямбол и Сливен няма да се оправят поотделно, те са в пресата на Бургас, от една страна, и Стара Загора и Пловдив, от друга. „ Нашите старания на районно равнище би трябвало да бъдат ориентирани към обща икономическа зона и аз моля към бизнеса да търсим тези благоприятни условия и дружно да лобираме за тяхната реализация ”, уточни Вигенин.
Той акцентира, че за построяването на четирилентовия път Ямбол-Сливен „ Българска социалистическа партия за България ” към този момент има развиване, защото проектирането е предоставено. С проблемa е зает и регионалният шеф Георги Чалъков. В средносрочна вероятност може да бъде построен също подобен път от Лесово до Ямбол, който да облекчи трафика от и към границата. Друг важен инфраструктурен план е ЖП линията Ямбол-Одрин, която ще поеме част от товаропотока, ще разшири опциите за бизнес връзки сред двата гранични района.
За Българска социалистическа партия главната поддръжка от страна на страната, държавното управление, Народното събрание, би трябвало да бъде за дребния и междинния бизнес, който до момента не е бил действително показан в Народно събрание. „ Повечето партии приказват за него, само че законодателната им активност и политическите им позиции демонстрират доста стеснено секторно съдействие с избран тип бизнес, други се концентрират повече върху огромния бизнес, а дребните и междинни предприятия остават на назад във времето. Ние, като партия, желаеме в по-голяма степен да развиваме такова съдействие и да бъдем политически представител на дребния и междинен бизнес в идващото Народно събрание и държавно управление ”, бе безапелационен Вигенин.
Водачът на ямболската листа на социалистите сподели още, че един от проблемите, които предприятията слагат, е обвързван с достъпа до финансиране и активността на Българската банка за развиване /ББР/, която не прави задоволително в тази посока.  „ Банката беше основана по време на нашето ръководство за точно поддръжка за дребни и междинни предприятия. След това нейната активност се изкриви и тя стартира да финансира с голям запас най-вече огромни компании. Затова нашите старания са ориентирани към поддръжка за дребните и междинните предприятия посредством преференциално и налично финансиране от Българската банка за развиване, каквото бе нейното в началото предопределение ”, изясни пред представителите на бизнеса Кристиан Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР