Общ протест, обединяващ няколко каузи, сред които най-вече опазването на

...
Общ протест, обединяващ няколко каузи, сред които най-вече опазването на
Коментари Харесай

Граждански организации на протест срещу олигархията и слугите ѝ в политиката

Общ митинг, сплотяващ няколко дела, измежду които най-много опазването на природата, ще се организира тази неделя от 18 ч. на площад " Независимост ". Демонстрацията е под надпис " Спаси България " и се провежда във фейсбук.

Събитието сплотява разнообразни общности, основани в обществената мрежа, във връзка разнообразни проблеми в отбрана на природата и против застрояването на разнообразни местности и зелени площи в страната. Сред уредниците са над 20 сдружения, измежду които тези за избавяне на Национален парк " Пирин ", старозагорския парк " Бедечка ", местността Рупите, Борисовата градина, плаж Корал.

" Обединяваме се с цел да потвърдим, че в България има гражданско общество и то не е безразлично към протичащото се. И тъй като си поданик, и тъй като си гласоподавател, и тъй като ти пука, този апел е към теб. Обърни тил на олигархията и прислужниците ѝ в политиката, " се споделя на страницата на събитието.

Според сдруженията, сега олигархията се е насочила към последния останал обществен запас в страната - българската природа. " Олигархията, която държи да резервира статуквото, с цел да продължи да сече, мачка, огражда и бетонира нашата дива природа за своя персонална финансова полза. Пирин, Рупите, Кресна, Странджа, Болата, Корал, Делфин, Иракли, Карадере, Камчия, Калиакра, Шабла, Камен бряг, Дуранкулак, Морската градина на Варна, „ Младост “, Борисовата градина и Западния парк в София, изброяват уредниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР