Обширен средиземноморски циклон е причина за първата сериозна зимна обстановка

...
Обширен средиземноморски циклон е причина за първата сериозна зимна обстановка
Коментари Харесай

Опасно време! Циклон носи интензивни снеговалежи в Западна България

Обширен средиземноморски циклон е причина за първата сериозна зимна конюнктура у нас за този сезон. В идващите 48 часа на Балканите ще се излеят обилни количества дъжд, а в регионите, където успее да проникне задоволително леден въздух от север, ще падне сняг с струпване на снежна завивка. Всъщност единствено в източната част на страната няма да побелее.

 

В хода на деня през днешния ден сняг ще вали първо в Югозападна, а след това и в съвсем цяла Западна България. В часовете следобяд изключително интензивни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, някои котловини в Подбалкана, както и в Северозападна България. Междувременно в източната половина на страната преваляванията ще са от дъжд – в Хасковско, Кърджалийско и Ямболско в обилни количества.
 
В рамките на денонощието снежната завивка ще се колебае от 5-6 сантиметра в равнините до 25-30 в някои предпланински и планински региони. Ще има условия за навявания, преспи и затруднения в трафика по планинските пътища и проходите в цяла Западна България.

 

През нощта и в петък в хода на деня още веднъж ще вали сняг. Отново в регионите на изток преваляванията ще са най-вече от дъжд. По-късно следобяд и през нощта против събота ще има условия за значителни снеговалежи в Стара планина, Предбалкана и Дунавската низина, а рано сутринта в събота и в Североизтона България. В Добруджа плануваната снежна завивка ще е сред 5 и 10 сантиметра.

 

Дневните температури до края на седмицата ще се намаляват и ще се двоумят сред 0 и 5-6 градуса в Западна и Централна България. В източните региони – до 9-10 в четвъртък и петък и малко по-ниски през почивните дни, предава .

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР