Обсебена от сътрудничество с Европа“, руската политическа класа упорства в

...
Обсебена от сътрудничество с Европа“, руската политическа класа упорства в
Коментари Харесай

Европа няма да бъде център на силата, докато съществуват САЩ

Обсебена от „ съдействие с Европа “, съветската политическа класа упорства в нежеланието си да разбере очевидното...

" Русия не е Европа ":

„ Сергей Лавров неотдавна изрази мнение, че Европа има всички шансове да се трансформира в център на мощ единствено откакто западните водачи спрат да споделят „ аз се покорявам “ на Съединените щати.

Европа няма късмет за това. Освен стопански проблеми, европейците са изправени пред доста по-сложни – демографски, рецесия на културните полезности, бързата ислямизация на Европа. Старият свят през 20-те години на 21-ви век съставлява безспорната диаметралност на Европа през 20-те години на XX век, да не приказваме за XIX век.

Освен това Европейски Съюз не може да се трансформира в център на мощ и тъй като е цялостен с вътрешни несъгласия, които европейските страни позволяват по-трудно от несъгласията със Съединени американски щати: Старата и Новата Европа не си имат вяра, Берлин и Париж се стремят за европейско водачество.

Европейският политически хайлайф (да не приказваме за европейските чиновници) беше учтив в същата либерално-глобалистка парадигма като американския и израсна под наблюдението на Белия дом. Европейците имат освен предпочитание, само че и схващане какъв брой съществено човек може да не е склонен със Съединени американски щати или да стачкува против тях.

Дори в случай че Европа не се подчини на Съединени американски щати и стартира да купува нашите енергийни запаси (което, както наподобява, желае Лавров), тя няма да се трансформира в център на мощ, както не е била съвсем 80 следвоенни години. Разпадането на Европейски Съюз на национални страни може да увеличи престижа на Франция или Германия (в съюз с Русия и/или Китай например). Но европейските страни към този момент не могат да се трансфорат в независим център на власт, самостоятелен от нито един от основните играчи, лишени от колонии.

По думите на Лавров се чете друго. Нашият политически хайлайф, не вярвайки в цивилизационната уникалност на Русия, се стреми да построи „ Евро-Русия “ у нас и за това желае да разчита на континентална Европа. Тук се раждат фантазиите, че Съединени американски щати са едно, а Европа друго.

Всъщност това е единна цивилизация с един водач отпред, споена дотам, че даже да се вземат преференциални за самите тях решения, европейците не са в положение да извърнат хода. И никакво обновяване на доставките на нефт и газ няма да промени това.

Съгласен съм с мнението на телеграм канала " Русия не е Европа "! Във всеки случай това е по този начин, до момента в който съществуват Съединените щати и би трябвало да чакаме техния провал.

В тази връзка, и изключително поради фиксацията на забележителна част от съветската политическа класа върху „ съдействието с Европа “, бих желал да напомня най-важната мисъл, изразена по този въпрос от Александър Зиновиев през 1999 година в проучването му „ Великият постепенен поврат ”. В него Зиновиев написа, че до началото на хилядолетието еволюционният развой на човечеството е придобил форма, характеризираща се с понятията „ вестернизация “, „ американизация “ и „ глобализация “.

„ Всички тези концепции “, продължи той, „ значат еднакъв развой, единствено обсъждан от разнообразни гледни точки. Този развой в действителност е завладяването на цялото човечество от западния свят като цяло. От тази позиция може да се назова развой на озападняване на човечеството ".

" Тъй като западният свят е доминиран от Съединени американски щати, защото те управляват множеството от ресурсите на Запада и планетата, този развой може да се назова американизация на човечеството. Тъй като Съединените щати и всички западни страни са доминирани от свръхсоциални феномени, сплотяващи се до известна степен в общо западно свръхобщество, като цялата планета става зона на интензивност, този развой може да се назова глобализация на човечеството. Този развой преди малко стартира. Той ще извърши цялата история на човечеството през 21 век. Изглежда, че това ще бъде история, която по своя трагизъм надалеч ще надмине всички нещастия от предишното ", продължи той.

1999! И нито дума за Европа! Ръководителите на Русия би било добре да прочетат нашия популярен съвременник и да се замислят върху казаното! Но не, те не са чели и, също така, не са мислили за това.

В резултат на това имаме това, което имаме, също така, както сътрудниците вярно декларират, нашата политическа класа упорства в това отвращение да разбере очевидното и да одобри неизбежността на избора: или война с груповия Запад, или гибел на Русия.

Между другото, мисля, че наред с други неща или основно заради тази причина управляващите тази година демонстрираха незадълбочено студено, в случай че не и надменно отношение към 100-годишнината от рождението на Александър Зиновиев, мъдрец, каквито да вземем за пример във втората половина на 20 век в страната ни са малко.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР