Обсъждат връщане на изпитите на полигон Практическите шофьорски изпити вече

...
Обсъждат връщане на изпитите на полигон Практическите шофьорски изпити вече
Коментари Харесай

Регистрират автосервизите и искат от тях 6 месеца гаранция за ремонтите

Обсъждат връщане на изпитите на полигон

Практическите шофьорски изпити към този момент да се правят единствено в държавни профилирани коли. Това е една от концепциите, които се разискват за усилване на контрола, съобщи през днешния ден транспортният министър Росен Желязков на конференция по пътна сигурност, съобщи Дарик. По думите му колите ще са оборудвани с техника, която да следи напълно държанието на кандидат-шофьора и изпитващия.
Промени ще има и в листовките, където теоретичните въпроси ще намалеят за сметка на видео проблеми, които да тестват реакциите на претендента. Обсъжда се и вид за възобновяване на образованието и изпитите на полигон.
Желязков добави още, че се възнамерява въвеждане на регистрационен режим и надзор над автосервизите. Те ще би трябвало да дават гаранция от шест месеца за осъществяваните от тях поправки.
Стикерите за годишен механически обзор пък към този момент ще са оборудвани с електронен чип, който да разрешава отдалечено четене на данните. Освен това ще са с друг цвят според от равнището на замърсяване на автомобила.
" По отношение на контролната активност, една от главните ограничения, които предвиждаме и ще предложим за законодателно споразумяване е прехвърлянето на контролната активността на пътя от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " към Министерство на вътрешните работи ", означи още транспортният министър.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР