Обсъждат се възможности Полша да ни съдейства за поддръжката на ...

Обсъждат се възможности Полша да ни съдейства за поддръжката на

Полша има готовност да помага на България за поддръжката на МиГ-29

Обсъждат се благоприятни условия Полша да ни спомага за поддръжката на самолетите МиГ-29. Това съобщи президентът Румен Радев на взаимно изказване след срещата на " Дондуков " 2 с полския президент Анджей Дуда.

Заедно с Полша сме единни в напъните си за подсилване на източния фланг, разяснява Радев.

По думите му войната в Украйна предизвиква освен опустошения и премеждия, само че и срив на " градената с десетилетия система за сигурност в Европа ".

Румен Радев изясни, че казусът с авиацията на България е сериозен.

" Ако ние не предприемем незабавни, неотложни ограничения, рискуваме да загробим нашата военна авиация и да се молим на комшиите да поемат нашите задължения и да компрометираме самия план за придобиване на F-16, тъй като няма да има кой да лети на тях и кой да ги обслужва ", безапелационен беше българският държавен глава.

Полският държавен глава е на работно посещаване у нас.

Няколко дни по-рано Радев и Дуда разискаха в телефонен диалог произлизащите от войната в Украйна опасности пред нашия район и милионите хора, търсещи избавление от спора.

Нарастващият брой на бежанците от войната в Украйна изисква непрекъснат разговор и съгласуване на напъните на страните от Източна Европа за справяне с миграционния напън в района, беше общата позиция на двамата президенти.Очаквайте детайлности!

Източник: dir.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg