Обсъждането ще дойде на фона на няколко доклада на службите,

...
Обсъждането ще дойде на фона на няколко доклада на службите,
Коментари Харесай

Състоянието на националната ни сигурност за 2022 ще обсъждат в МС

Обсъждането ще пристигна на фона на няколко отчета на службите, съгласно които има опасности за националната ни сигурност, както и на фона на изказванията на военния министър Димитър Стоянов, който също призна за опасности, само че отхвърли да има директна опасност за страната ни.

 

Доклад на ДАНС (Държавна организация “Национална сигурност ”) от средата на септември сподели, че има риск за сигурността на доставките на газ, приказва се за зависимостта от Русия, както и че неприятното положение на здравната ни система съставлява риск за националната сигурност. 

 

Министрите ще одобрят промени по бюджета на министерството на младежта и спорта с цел да се усили капитала на три търговски сдружения " Сердика – спортни парцели ", на " Националната спортна база "   и " Академика 2011 ". Именно за тези три сдружения приказва някогашния състезателен министър Радостин Василев, който е в директен спор с наследника му на поста - Весела Лечева от служебното държавно управление. 

 

Допълнително пари по бюджета си ще получи министерството на образованието за да  финансира неделните учебни заведения в чужбина.

Допълнителен трансфер по бюджета си ще получи и Българското национално радио (БНР).

Кабинетът ще одобри и национална стратегия за отбелязване на 150-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР