Обсъждахме няколко въпроса с ГЕРБ. Първият е избор на Росен

...
Обсъждахме няколко въпроса с ГЕРБ. Първият е избор на Росен
Коментари Харесай

Нинова след среща с Борисов: Няма да подкрепим Росен Желязков за председател на парламента

Обсъждахме няколко въпроса с ГЕРБ. Първият е избор на Росен Желязков от ПГ на ГЕРБ-СДС за ръководител на Народното събрание. Оставяме това да се реши сред първите две партии. От нас той няма да получи поддръжка.

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия и народен представител Корнелия Нинова, като разясни, че лидерска среща сред нея и Бойко Борисов се е състояла.

Социалистът обаче акцентира, че разликите на ГЕРБ-СДС остават с оръжията за Украйна, там са ни коренни разнообразни позициите - не на оръжията, на военна поддръжка.

" ГЕРБ и Политическа партия водят чудноват хибриден принцип за ротация на ръководителите на Народното събрание. За нас това не е задоволително и противоконституционно ", акцентира още Нинова.

 

" Г-н Борисов ме предложения на среща. Обсъждахме няколко въпроса. Първият е за поддръжка на Росен Желязков за ръководител на Народното събрание. Оставих този въпрос да се реши сред първите две политически сили, защото те сега водят диалози за някакъв чудноват хибрид за ротационен принцип. От нас Росен Желязков няма да получи поддръжка.

Второ, по законодателна стратегия, начинания, знаете, че сред Политическа партия и ГЕРБ вървят такива диалози. Заявих какви са нашите цели, те са тези, които заявих през вчерашния ден от трибуната ", сподели Нинова. Оставаме на радикално разнообразни позиции за оръжията за Украйния.

Тя съобщи, че Българска социалистическа партия държи на обществена политика през бюджета, деликатен бюджет, който резервира финансовата непоклатимост на страната, само че и подобен, който не разрешава повишение на налози, заледяване или намаление на приходите на хората.

 

Обсъдили и бюджета на страната, а алените не престават да държат на обществената политика и да не се покачват налози. Лидерът на алените остава безапелационна, че може да има обществени ограничения в бюджета и дефицитът да се резервира до 3%, колкото е нужно, с цел да отговорим на критериите за еврозоната.

 

Стана ясно, че Българска социалистическа партия ще поддържа антикорупционния закон на Крум Зарков, както са го създали и предния път.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР