Обсъжда се закупуването от държавата на единен софтуер за видеонаблюдение

...
Обсъжда се закупуването от държавата на единен софтуер за видеонаблюдение
Коментари Харесай

Ще купуват единен софтуер за видеонаблюдение на населените места

Обсъжда се закупуването от страната на обединен програмен продукт за видеонаблюдение на обитаемоте места. Това съобщи в Перник министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

По думите му софтуерът ще бъде под контрола на Министерство на вътрешните работи, като страната ще се ангажира и с разширението и обновяването му. Това е скъпата част от въвеждането на видеонаблюдение, посочи министърът. Според него належащо е кметовете на общини и обитаеми места да намерят средства за закупуване на камери.

Повече камери - това значи по-малко персонален състав, който се занимава с такова наблюдаване, опция да пренасочим служителите на реда към други функционалности, съобщи Радев. По думите му камерите ще заместят жива мощ от Министерство на вътрешните работи.

Валентин Радев участва през днешния ден в Перник на показване на видеонаблюдение, което е инсталирано в града благодарение на " Стомана индъстри " и " МТел ".

Петдесет камери са сложени на всички входно-изходни артерии в града и по-важните кръстовища. Седемнайсет от тях - три моторизирани и 14 стационарни, охраняват централния пернишки площад. На пътен възел " Даскалово " е конфигурирана обзорна камера, която регистрира трафика. По нейни данни от 1 май до през днешния ден на обяд през пътното оборудване са минали над 45 000 автомобила.

Видеонаблюдението разрешава да се наблюдават коли по номера, в това число и в случай че единствено са заложени цифрите, по дата и час, когато и да е на денонощието. Според старши шефа на МТел Иван Иванов има общини, в които престъпността е сведена до нула, с помощта на въведеното видео наблюдаване.

Инвестицията е на стойност 160 000 лева и е финансирана от " Стомана индъстри ". Договорът е тригодишен, разясни кметът Вяра Церовска. По думите й контролът се реализира от общинско помещение, което е оборудвано и предадено на Министерство на вътрешните работи.

Радев горещо утвърди направеното и посочи, че Перник е следващият град, в който се вкарва видеонаблюдение. Според него то играе огромна превантивна роля.

Вътрешният министър се срещна и с кметове от Пернишка област. Пред него е било сложено искане част от парите, които се събират от пътно-транспортни катастрофи, да се преотстъпят на обитаемоте места.Те пък ще ги употребяват за закупуване на камери, описа Радев и уточни, че се работи по този проблем. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР