Обсъжда се възможността зелен сертификат да не се издава за

...
Обсъжда се възможността зелен сертификат да не се издава за
Коментари Харесай

Спират издаването на зелен сертификат за антитела?

Обсъжда се опцията зелен документ да не се издава за съществуването на антитела от преболедуване. Това би трябвало да пристигна като предложение от държавния здравен контрольор, само че към момента няма такова. Това изясни здравният министър проф. Асена Сербезова от коридорите на Народното събрание.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29836
Процентът на заетите интензивни кревати се дава от районните здравни инспекции. Следи се броят на леглата за деца, за възрастни, за реанимация, а информацията се събира ежедневно. 

Данните ще се вписват в динамична карта, която ще демонстрира в каква зона е всяка област от страната.

Защо са 6 клъстърите? Не бива заради това, че в една избрана община или по-малка област да има дефицит на кревати, само че те могат да употребяват на друга област леглата, да има по-стриктни ограничения, уточни Сербезова.

Директорите на РЗИ се срещат с шефовете на лечебни заведения, с цел да решат дали може да се разшири потенциала на кревати за лечение на Коронавирус заболели.

,,Основният проблем не е толкоз дали има кревати, а какви са тези кревати. Също по този начин е значимо съществуването на медицински персонал``, сподели Сербезова и акцентира, че е снимателно ще се следи какъв брой е заболеваемостта измежду медиците.

Все още няма спомагателни места, където ще се влиза със зелен документ, не се и разискват такива, разясни проф. Сербезова.

Тя изясни, че някогашната енергийна министърка Теменужка Петкова би трябвало да бъде под карантина, щом е инфектирана с COVID-19, а всички контактни лица след събранието на енергийната комисия в Народното събрание също би трябвало да бъдат под карантина, само че за това би трябвало да се погрижи РЗИ.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29836  Шведската премиерка е инфектирана с ковид Шведската премиерка е инфектирана с ковид  Общо 10 588 ваксини срещу ковид са сложени от 4-ти до 13 януари в пунктовете на Столичната община Общо 10 588 ваксини срещу ковид са сложени от 4-ти до 13 януари в пунктовете на Столичната община  6 области минаха прага от 1000 инфектирани на 100 хиляди население 6 области минаха прага от 1000 инфектирани на 100 хиляди население
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР