Обсъжда се обявяването на нова обществена поръчка за допълнителни машини

...
Обсъжда се обявяването на нова обществена поръчка за допълнителни машини
Коментари Харесай

ЦИК обсъжда нова поръчка за машини за гласуване

Обсъжда се оповестяването на нова социална поръчка за спомагателни машини за гласоподаване. Не е решено още дали да е за 1600 устройства, или малко повече. Това стана ясно на брифинг на ЦИК.

Предишната социална поръчка за 1600 устройства беше прекъсната, тъй като и двете предложения са били над прогнозната стойност, оповестена по поръчката, изясни Росица Матева, представена от Нова телевизия. Сега се взима поради и предстоящата по-висока изборна интензивност.

„ Попитахме с писмо, в случай че обявим нова поръчка, дали ще бъде обезпечено финансирането. Получихме отговор от министъра на финансите, че нужните средства ще бъдат осигурени”, изясни Матева.
Продължава да се разисква и въпросът дали ще гласуваме с една карта, или с две. „ Намерението на ЦИК е да се гласоподава с 1 карта”, добави Матева.

На вота на 14 ноември ще гласуваме в 11 643 секции. Избирателите по описи са 6 708 189, сочат още прогнозните данни на ЦИК.

12 партии и обединения са подали документи за регистрация за парламентарните и президентските избори. 10 единствено за парламентарните. В това число обаче влиза и „ Българско лято”, която не е получила регистрация, обясниха от ЦИК. Така записаните са 21, само че част от тях са с неприключила инспекция. Ако всичко е наред след инспекцията, регистрацията остава. Ако ли не - ще бъда заличени.

До 4 октомври ще продължи регистрацията на Инициативни комитети за издигане на претенденти за президент и вицепрезидент. След това ще стартира приемът на документи за регистрация на кандидатските листи за президент и вицепрезидент. В същите периоди районните изборни комисии ще записват инициативни комитети за присъединяване в изборите за Народно събрание, както и листите им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР