Обсъдихме възможност, която вероятно утре ще е факт, да има

...
Обсъдихме възможност, която вероятно утре ще е факт, да има
Коментари Харесай

Караниколов: Утре се създава търговско дружество което да поддържа язовирите

Обсъдихме опция, която евентуално на следващия ден ще е реалност, да има комерсиално сдружение, което ще се занимава с това да поддържа язовирните стени и санитарно-охранителните зони на язовирите, до момента в който се трансферира собствеността им, което няма да стане за 1-2 дни, а може би за много по-дълъг интервал.

Това сподели пред публицисти министърът на стопанската система Емил Караниколов за плануваните от държавното управление законови промени, свързани със положението на язовирите преди конференция на тематика „ Цифровата икономика-какви са изгодите за потребителите “ във връзка Европейския ден на потребителите, заяви „ Фокус “.

„ Вчера имаше съвещание при вицепремиера Валери Симеонов. Всички министерства са дали мнения. Единодушни сме, че в закона за водите във връзка с категоризация на язовири ще има отговорности за притежателите и операторите за основаване на спешни проекти “, изясни той.

„ Предвиждаме основаването на държавно дружество, в което ще бъде трансферирана собствеността на всички общински язовири, които общините не могат да ръководят, нормално заради липса на финансови средства “, съобщи Емил Караниколов и посочи, че се разисква опцията да има комерсиално сдружение, което да поддържа

речните корита.

„ Дори да почистим един язовир, в случай че от реките тръгнат дървета или растителност, това ще запуши сифоните “, разяснява министърът. „ Това, което към този момент се планува, е сдружението за язовирите да бъде към министерството на стопанската система или това да е структурата, която се занимава с бедствия и повреди “, разясни Емил Караниколов. „ Утре ще имате цялостна информация, откакто всички го обсъдим в Министерски съвет “, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР