”Обсъдихме важни въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на

...
”Обсъдихме важни въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на
Коментари Харесай

Борисов в Мадрид: Изменението на климата няма да подмине никого

”Обсъдихме значими въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на околната среда, които са измежду предпочитаните тематики за целия Европейски Съюз. Разговарях с новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Сърдечно й триумф пожелах на новата позиция. И двамата сме уверени, че изменението на климата е сериозна и директна опасност, която няма да подмине никого. От всички нас, както и от решенията на конгреси като днешния, зависи бъдещето на идващите генерации ", сподели министър председателят Бойко Борисов.

В Мадрид стартира 25-ата конференция на Организация на обединените нации по изменение на климата. Лидерите на страните от Европейски Съюз се срещнаха с новите ръководители на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел.

В диалога си с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин Борисов показа страховете си, че живеем във време, в което религиите прекомерно постоянно се употребяват с користни цели.

" В този смисъл, постоянно съм работил за издигането престижа на вярата пред обществото. В България другите религиозни общности съжителстват в мир и съгласие. Предадох почитания си към Негово светейшество папа Франциск посредством държавния секретар Паролин ", добави министър председателят.

Домакин на международния конгрес, отдаден на климатичните промени, е испанският министър председател Педро Санчес Перес- Кастехон.

Предстои водачите общността да обсъдят редица въпроси, свързани с финансирането на действия в битката с изменение на климата в разрастващите се страни, с пазарните механизми за съдействие, както и докладване на поетите задължения поради климатичните промени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР