Обсъдихме в Изпълнителното бюро резултатите от последните парламентарни избори. Предстои

...
Обсъдихме в Изпълнителното бюро резултатите от последните парламентарни избори. Предстои
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Оставката на председателя на партията не е на дневен ред

„ Обсъдихме в Изпълнителното бюро резултатите от последните парламентарни избори. Предстои през днешния ден на съвещанието на Националния съвет да приемем разбора. Безспорно резултатът не е предстоящият, само че не се сбъднаха и прогнозите за срив и надали не за не влизане в Народното събрание. Българска социалистическа партия на процедура повтори резултатите си от последните парламентарни избори, което съотнесено с по-ниската изборна интензивност и редица други справедливи фактори демонстрира, че Българска социалистическа партия реализира един порядъчен резултат. “

Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров преди съвещанието на Националния съвет на левицата.

В ефира на Нова телевизия той изрази страдание, че лявото не е задоволително консолидирано и това се вижда от резултатите. „ Затова и една от ограниченията, които през днешния ден ще предложим, с изключение на свикването на нашия постоянен Конгрес идната година, това ще бъде основаването на работна група, която ще работи за консолидация на лявото политическо пространство “, изясни социалистът.

Във връзка с настояванията на опозицията за привикване на ексклузивен Конгрес Зафиров съобщи: „ Така или другояче Конгрес ще бъде извършен при започване на идната година, последният подобен беше при започване на тази. Няма по какъв начин за 20 дни да бъде проведен сериозен кворум, още повече на този Конгрес ние желаеме партията да премисли своята стратегия, да излезе с една по-модерна, по-съвременна стратегия. Да създадем организационни промени в Устава ни, които да ни разрешат да бъдем по-адекватни на актуалните политически действителности “, разяснява той.

„ Оставката на ръководителя на партията не е на дневен ред. Съвсем неотдавна Корнелия Нинова беше определена посредством директен избор с голямо болшинство и в партията няма смяна “, безапелационен е социалистът.
На финала Зафиров удостовери позицията на Българска социалистическа партия, че няма да договарят с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР