“Обречени сме да забравим. И да бъдем забравени…” Филмът е

...
“Обречени сме да забравим. И да бъдем забравени…” Филмът е
Коментари Харесай

Антиутопията “φ1.618” - първият пълнометражен филм на Тео Ушев тръгва по кината у нас наесен

“Обречени сме да забравим. И да бъдем забравени…”

Филмът е копродукция на България и Канада и се осъществя с финансовата поддръжка на Националния кино център. Продуценти за България са " Перипетея " и " Мувименто ". Това е първият пълнометражен филм на Теодор Ушев. Главните функции са поверени на Деян Донков ( “Стъпки в пясъка “, “Ако някой те обича “, “Аз съм ти “, “Каръци “ и др.), който ще играе завръщащия се към човешки облик Криптон и младата актриса Мартина Апостолова (с интернационално самопризнание за ролята си във кино лентата “Ирина “ и премията “Европейска изгряваща звезда “ на Берлинале 2020), която ще се превъплъти в неговия лидер към истината – мъдрата и смела Гаргара.

Зад камерата застава един от най-талантливите български оператори – Емил Христов, работил за десетки документални и игрални филми. Дизайнер на продукцията е Сабина Христова, а костюмите са дело на Велика Прахова.

“Хаосът ни избавя от игото на реда”

Тъй като те са безсмъртни, женският пол се оказва непотребен и се възнамерява в Космоса да бъде отнесена единствено заготовка на жена. Главните герои Криптон и Гаргара се впускат в серия от завършения, изобразяващи битката сред любовта и злото, човешкото и безскрупулността.

С φ1.618 се изобразява златното сечение, известно още като златната съразмерност. Освен математическо разбиране, то е знак на хубост, естетика и съвършенство в изкуството, науката и природата. Терминът “златно сечение “ е въведен от Леонардо да Винчи като съразмерност за “идеалното човешко тяло “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР