Образуването на кръвни съсиреци може да бъде опасно, ето защо

...
Образуването на кръвни съсиреци може да бъде опасно, ето защо
Коментари Харесай

Важни храни и подправки, които могат да РАЗРЕЖДАТ кръвта

Образуването на кръвни съсиреци може да бъде рисково, ето за какво би трябвало да предотвратяваме случването на сходно нещо. Ако има такава заплаха, нормално лекарите предписват лекарства за разреждане на кръвта. Такива се изписват и в случай че имате сърдечен недостатък, несиметричен темп на сърцето или се претърпели сърдечна интервенция.

Лекарствата за разреждане на кръвта могат да сведат риска от инфаркт и инсулт до най-малко, тъй като понижават шанса от формиране на съсиреци. Има обаче и някои храни, които играят ролята на разредители на кръвта. Те не би трябвало да се одобряват дружно с лекарство с тази цел. Необходимо е да се консултирате с лекаря си, с цел да разберете дали е безвредно и има ли потребност да ги консумирате. Все отново дано забележим кои са те.
Храните, които разреждат по-добре кръвта от АСПИРИНА
Освен уравновесения метод на живот, приемът на избрани витамини е също толкоз значим за сърдечното здраве. За поддържане на еластично...

Кайенски пипер – в неговия състав може да се открие високо количество салицилати. Благодарение на тях този пипер е мощен разредител на кръвта. Той покачва циркулацията на кръвта и понижава кръвното.

Канела – ароматна и обичана фалшификация, която има своята роля за нашето здраве. Тя намалява кръвното налягане, облекчава възпаления, породени от артрит и други такива. С нея обаче би трябвало да се внимава и не би трябвало да се приема без знанието на доктор. Не я консумирайте дълготрайно време.

Куркума – пикантната фалшификация, която намира място във от ден на ден кухни през днешния ден. Тя придава жълт цвят на ястието, за което се употребява. Куркумата има доста здравословни изгоди за организма с помощта на куркумина в състава си. Той има свойството на антикоагулант – разрежда кръвта и предотвратява съсиреци.

Джинджифил – той е родственик на куркумата и също има доста потребни свойства за цялостното ни здравословно положение. Той съдържа ацетилсалицилова киселина, която понижава риска от инфаркт и инсулт. Като разредители на кръвта могат да се употребяват и храни, съдържащи салицилат каквито са лютите чушки, авокадото и черешите.
Тези храни понижават риска от тромбоза
Увеличаването на честотата на сърдечно-съдовата патология води до обстоятелството, че от ден на ден хора са принудени да одобряват медикаменти, които ра...

Много ефикасен разредител на кръвта, предпазващ от съсиреци, е водата. Когато се дехидратирате, кръвта се сгъстява и слепва. Ето за какво е значимо да приемате доста вода. Правилото е да се употребява 15 мл на всеки половин кг тегло всеки ден. Така кръвта ще тече обикновено в цялото тяло и няма да се стига до нежелани здравословни проблеми, които другояче биха претендирали лекарска интервенция и медикаменти.

Хранете се здравословно, добавяйки към менюто си повече зеленчуци и плодове, пълнозърнести храни, млечни артикули с ниска масленост, здравословни мазнини и протеини. Ограничете приема на захар, храни с високо наличие на холестерол и мазнини. Те са вреди за сърцето, килограми и здравето като цяло.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР