Образователното министерство на Русия съобщи, че подготвя учебен курс по

...
Образователното министерство на Русия съобщи, че подготвя учебен курс по
Коментари Харесай

Русия въвежда военно обучение в училищата

Образователното министерство на Русия заяви, че приготвя образователен курс по начална военна подготовка за междинните и професионалните образователни заведения, написа ТАСС.

Проектът е отговор на питане, отправено от водача на партия " Справедлива Русия " Сергей Миронов. Целта на изготвяната сега стратегия е да се преподадат " начални знания в региона на защитата ": към този момент 35 часа в границите на пет дни.

По-рано съветският в. " Известия " заяви, че министерството на защитата поддържа концепцията на Миронов.

Според заместник-министъра на защитата и шеф на генералния щаб Валерий Герасимов обаче военната подготовка би трябвало да е доста по-дълга - 140 часа - и да се преподава в последните две години от образованието, а преподаватели да са единствено хора с военен опит. В отговор на това Миронов имаше напълно съответна концепция: преподавателите да са " участници в бойните дейности ", тъй като това би решило и въпроса с работните места на връщащите се от фронта в Украйна.

Министерството на образованието прочее към този момент оферираше предишния месец да се вкарат в образователната стратегия модули като боравене с автомати " Калашников " или ръчни гранати Ф-1 и РГД-5 в 10-и и 11-и клас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР